2025./2026.
U ovom međunarodnom projektu sudjelovali su učenici 1. b razreda, 2. a razreda i 4. b razreda naše škole. Projekt su vodile učiteljice Itana Tomšić, Ivana Goluža i Zora Leko – Mlivić. Cilj projekta, osim međusobne suradnje, bio je upoznati učenike s jabukom kao simbolom zdravlja.
Kako je 16. listopada bio Svjetski dan hrane odlučili smo i kroz ovaj projekt obilježiti taj dan. Jedna od prvih aktivnosti bila je priprema salata od zdravih namirnica. Svaki dan jedan je razred pripremao salatu koju su učenici blagovali uz školski ručak. Naravno, središte svake salate bila je jabuka kao kraljica voća. Učenici su se ohrabrili isprobati različite okuse i kombinacije jela na koje do sada nisu navikli, a povratna informacija bila je više nego pozitivna.
U sljedećoj aktivnosti, koja se odvila 20. listopada, učenici su posjetili eko voćnjak OPG Goluža. Obišli su voćnjak i upoznali stare sorte jabuka. Sudjelovali su u branju jabuka, igrama s jabukama, a okušali su se i u izradi land art instalacije potaknute jabukama. Osim dobre zabave, provođenja vremena u prirodi i na svježem zraku naučili su puno toga.
Uz ovaj projekt učenici su sudjelovali i na Danu kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji se održao 24. listopada. Učenici 1. b razreda oslikavali su ambalažu u koju su pakirali suhe keksiće od jabuka. Učenici 2. a razreda oslikavali su ambalažu u koju su pakirali svježe jabuke koje su ubrali u voćnjaku. Učenici 4. b razreda su sami pekli kolačiće od jabuka i oslikali ambalažu. Gotove proizvode učenici su prodavali na školskom sajmu.














