2019-11-14 09:13:44

Akcija „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

 

Akcija

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ 

I ove godine u našoj školi provodimo mnoštvo eko akcija. Ovaj mjesec bili smo aktivni u prikupljanju plastičnih čepova. Akcija koju smo podržali naziva „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je  Udruga oboljeli od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu u suradnji s MUP Republike Hrvatske.

Projekt je osmišljen s ciljem stvaranja čišćeg okoliša, poticanja održivog razvoja i educiranja građana o važnosti zaštite okoliša, a kojim će u isto vrijeme pridonijeti bržoj rehabilitaciji oboljelih od malignih bolesti. Skupljanje čepova pokazalo se kao odlična zamisao te je do sad skupljenim novcem od plastičnih čepova Udruga pomogla brojnim oboljelima u kupnji lijekova, terapija i/ili medicinskih pomagala u slučaju kada to ne financira HZZO.

Učenici i učitelji prikupili su zavidan broj čepova te ih predali Policijskoj postaji Đakovo koja će se pobrinuti za prijevoz prikupljenih čepova na pravu adresu.  Ovim putem zahvaljujemo policijskoj službenici, gospođi Dajani Zeko na suradnji!

                                                                                                               Učiteljica: Itana Tomšić

 

 


Osnovna škola "Ivana Brlić Mažuranić" Strizivojna