preskoči na sadržaj
Vijesti

 

eTwinning projekt

100. DAN ŠKOLE


OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“, Strizivojna uključila se u još jedan eTwinning projekt. Riječ je o projektu 100. dan škole koji se na nacionalnoj razini obilježava već 7 godina s ciljem kupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj/međunarodnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika, proveden u igri i međupredmetnim aktivnostima.

U našoj školi projektu su realizirali učenici 1.a s učiteljicom Ivanom Goluža, 1.b s učiteljicom Nikolinom Šetka i Područni odjel u Soljaku s učiteljicom Itanom Tomšić i 5.b s razrednicom Marijelom Miletić. Ja kao pedagoginja razmjenjivala sam ideje s kolegicama iz 1. razreda i područne škole te im pomogla oko realizacije ovog dana.

Učenici 1. A razreda su svoj prvi 100. dan škole proslavili kroz razne aktivnosti. Doček učenika bio je vesel uz konfete, balone i himnu 100. dana škole. Na hrvatskom smo pričali, pisali i crtali o tome kako bi izgledali da imamo 100 godina, tražili riječi u kojima se krije riječ sto, pravili križaljke i rebusu. Na matematici smo se natjecali tko će riješiti više točnih zadataka u 100 sekundi te prebrojavali u parovima 100 bombona. Na tjelesnom smo se zagrijali uz igru Tko se boji jastoga?, razgibali uz 10 vježbi po 10 ponavljanja i kroz stanice na kojima smo se zadržali po 100 sekundi ponovili većinu elemenata što smo do sada učili (kolutanje, puzanje, bacanje lopte, penjanje, preskakivanje, trčanje,...). Opustili smo se uz šaljivu priču u kojima su glavni junaci stonoga, stol, stolica, stopalo, stomatolog... Bilo nam je jako lijepo i zabavno. Učenici nisu dan ocijenili sa stoticom, ali pala je jedna jako velika petica.

 

 

U 1.b razredu projekt su ostvarile učiteljica Nikolina Šetka i pedagoginja Barbara Glavina, a realizirao se kroz tri nastavna sata. Prvi sat učenici su se zabavili kroz ples i pjesmu 100. dana škole te su ukrasili svoje bedževe koje su cijeli dan ponosno nosili na svojim majicama. Nakon uvodne zabave, slijedila je matematička zabava. Učiteljica Nikolina osmislila je društvenu igru u obliku broja 100. Učenici su imali zadatak baciti dvije kockice, zbrojiti rezultat i pomaknuti se određeni broj puta na igračem polju. Nakon ove zabavne igre uslijedio je još jedan matematički zadatak u kojemu su učenici morali zbojiti brojeve i obojiti polja određenim bojama kako bi otkrili sakrivenu brojku 100. Nakon kratkog predaha, prešli smo na idući zabavni radni list. Učenici su prvo trebali naslikati kako će izgledati kada bi imali 100 godina, a potom nadopuniti riječi u tekstu o njihovom 100. rođendanu. Bilo je tu jako zanimljivih odgovora! U pauzama od zadataka učenici su se slikali s prigodno ukrašenim okvirom za slikanje te ispred ploče koja je bila ukrašena balonima u obliku broja 100. Proslava ovog dana nastavila se na satu TZK. Učenici su odradili 10 puta po 10 vježbi zagrijavanja kako bi odradili ukupno 100 vježbi. Nakon toga je uslijedio poligon tijekom kojeg su učenici svaku vježbu radili 100 sekundi. Za kraj dana učiteljica ih je počastila bombonima i čokoladicama, a dobili su i zaslužene diplome za uspješno završenih 100 dana prvog razreda.

 

 

U područnoj školi Soljak održali smo po prvi puta 100. dan škole. Kroz različite aktivnosti djeca su uživala u provedenom danu. Dan smo započeli kićenjem bedževima za 100. dan škole. Nastavili smo s aktivnosti crtanja i slikanja kompozicije od 100 točaka inspirirani japanskom umjetnicom Yayoi Kusama. Nakon toga slijedila je društvena igra sa 100 pitanja iz prirode i društva prilagođena za kombinirani razredni odjel. Otkrivali smo i riječi u kojima se nalazi korjen STO i pisali neobičnu priču s dobivenim riječima. Imali smo i malo tjelesne aktivnosti gađanja u cilj u kombinaciji s zbrajanjem tako da prikupimo 100. Dan smo priveli kraju rješavajući listić Da imam 100 i proveli evaluaciju projektnog dana.

Veselimo se ovom danu i iduće godine!

 

 

I 5. B razred se prvi puta ove godine uključio u obilježavanje 100. dana škole. I to pod motom: ZAJEDNO SMO JAČI !!! Kako nas ima 10 u razredu dovoljno je bilo da svaki učenik odradi 10 ponavljanja zadatka i na taj način zajedničkim snagama smo došli do broja 100.

Svi smo se dobro zabavili i jedva čekamo idući 100-ti dan.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 5. 3. 2021.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju