preskoči na sadržaj
Vijesti

 

eTwinning projekt

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2021.


U našoj školi već se godinama obilježavamo Dan ružičastih majica, ali ove godine po prvi puta sudjelovali smo u eTwinning projektu „Dan ružičastih majica 2021.“. Aktivnosti u projektu realizirala je pedagoginja Barbara Glavina uz veliku pomoć i podršku učiteljice Ivane Dadić. Projekt se ostvario kroz nekoliko nastavnih sati u 4.razredima.

4.b razred započeo je s obilježavanjem već prvi sat sudjelujući na pedagoškoj radionici Vrata u nenasilje. Svi učenici dobili su ogrlicu s prigodnim natpisom na koju su trebali napisati svoje ime. Nadalje, kroz nekoliko aktivnosti učenici su definirali što je za njih nasilje i pronašli korake pomoću kojih mogu suzbiti nasilje u svome razredu. Svoje korake upisali su iza šest vrata koje su zalijepili na poster u obliku majice koji smo istaknuli na razrednom panou. Učenici će tako svaki dan imati priliku "zaviriti" iza vrata kako bi se prisjetili na koji način mogu spriječiti ili pak suzbiti sukobe i nasilje. Nakon što su naučili kako spriječiti nasilje, učenici su imali zadatak svojim matematičkim vještinama boriti se protiv nasilja. Rješavali su radni list sa zadacima množenja i pronalazili rješenja na majici koju su potom morali obojiti u ružičasto. 

 

 

Sljedeći sat ostvarili su s učiteljicom Ivanom Dadić koja je u sportskoj dvorani priredila poligon s aktivnostima koje učenici mogu raditi umjesto nasilnog ponašanja. Učenici su zaključili da na taj način mogu "ispuhati" ljutnju i bijes iz sebe te se "napuniti" pozitivnom energijom.

 

 

Aktivnosti na satu TZK odradili su s učiteljicom Ivanom i učenici 4.a razreda koji su nakon toga sudjelovali na pedagoškoj radionici Vrata u nenasilje. Oni su također kreirali svoj plakat koji će ih podsjećati na ovaj dan i pomoći im suzbiti nasilje u razredu.

 

 

                                                                   školska pedagoginja Barbara GlavinaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 2. 3. 2021.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju