preskoči na sadržaj
Vijesti

 

Dan sigurnijeg interneta 09.02.2021.

Zajedno za bolji Internet !!!


Učenici 1.a i 1.b. razreda, te učenici 2.a.i 2.b.razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta. Kroz različite aktivnosti kao što su kratki filmovi, igre , čitanje slikovnica, izrada crteža i plakata spoznali su važnost primjenjivanja pravila ponašanja u virtualnom svijetu. Naučili su prepoznati elektroničko nasilje i kome se mogu obratiti za pomoć. Također, u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta sudjelovali su i učenici 1.,3. i 4. razreda PŠ Soljak. Sa svime ih je upoznala učiteljica Ana Slačanac.

Učenici 4. a i b razreda pogledali su video Ljubav na prvi lajk, raspravljali su o stvarnim i virtualnim prijateljstvima i došli do mudrog zaključka da onoga koga ne poznaju u stvarnom životu ne trebaju primiti za virtualnog prijatelja. U nastavku sata su odigrali igru Interland i postali Internet genijalci.

Učenici petih razreda su gledali video Lijepa riječ. Na žalost su priznali kako se često ponašaju neprimjereno jedni prema drugima kako u stvarnom životu, tako i na mreži. U dogovoru su obećali popraviti svoje ponašanje jedni prema drugima. Proučili smo letak sa savjetima za djecu, a kući su ponijeli kviz za roditelje o poznavanju interneta i korištenju društvenih mreža. Odgovore roditelja će provjeriti sami, a svi roditelji koji su uspješno riješili kviz su dobili Diplomu za roditelja koji brine o sigurnosti djece na internetu.

Šesti razredi su proučavali HAKOM- ovu brošuru Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona sa posebnim naglaskom na Društvene mreže i programe za razmjenu poruka. Pročitali su i komentirali sva opća pravila sigurnijeg korištenja društvenih mreža i u potpunosti se slažu sa svima. A kako su aktivni na gotovo svim postojećim društvenim mrežama opreza nikada dosta.

Učenici 7.b obilježili su Dan sigurnijeg interneta sudjelujući u pedagoškoj radionici „Zauzmi se za sebe i zaustavi (e-)nasilje“ s našom pedagoginjom Barbarom Glavina. Učenici su pogledali video "Isprepletena priča - hotline prijava" te su se uz pomoć radnog lista trebali prisjetiti jedne neprimjerene situacije koja im se dogodila na internetu, a nakon toga smo razgovarali misle li da se u opisanim situacijama radi o e-nasilju. Pokušali smo te situacije povezati i s nasiljem koje se događa u školi, a potom smo uvježbavali asertivnu komunikaciju kojom se zauzimamo za sebe i jasno govorimo drugima što nas smeta.

Učenici 7. a razreda imali su zadatak razmisliti i napisati sve dobre i loše strane interneta, te kako bi oni napravili Internet boljim mjestom. A kako su to teme literarnih i kreativnih radova ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta radovi učenica Maje Vragolović i Klare Dundić poslani su uz izvješće o provedenim aktivnostima.

Osmi razredi su proučavali katalog prevara na internetu. Iznenadili su se koliko raznih vrsta prevara na internetu ima, a još više su se iznenadili kada su shvatili da su se i sami već susreli sa nekim internetskim prevarama. Zaključak je bio – Na internetu opreza nikada dovoljno !!!

Svi učenici od 5. do 8. razreda ispunjavali  su anketu: Zajedno za bolji internet u sklopu eTwinning projekta:  "Me, Myself & I".

                                                                                           Marijela MiletićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 16. 2. 2021.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju