preskoči na sadržaj
Vijesti

 

Novi Erasmus + projekt

DIGital CULTURal HeritagE


Ovu školsku godinu započeli smo s jednom dobrom vijesti – odobren nam je novi Erasmus + projekt.  Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih. Naš novi projekt financiran je bespovratnim sredstvima EU te nosi naziv DIGital CULTURal HeritagE, skraćeno DIGCULTURE. Partneri u ovom projektu su osnovne škole iz Poljske, Portugala, Turske, Makedonije i Belgije. Koordinatorica projekta je nastavnica povijesti Zrinka Racić. Članovi projektnog tima su nastavnica engleskog jezika Ivana Ćosić i školska psihologinja Marija Jurić te učenici 6. i 7. razreda.  Tijekom planiranih aktivnosti, kao i u prošlom Erasmus+ projektu, svojim radionicama i predavanjima uključit će se učitelji i djelatnici naše škole te će svatko svojim radom doprinijeti projektu.

Kako su trenutno aktivnosti vezane uz mobilnost učenika onemogućene zbog epidemioloških mjera, naše se aktivnosti odvijaju online. Cijeli projekt  odvija se putem platforme eTwinning.  Do sada su učenici sudjelovali u brojnim virtualnim aktivnostima. Učenici su se  predstavili putem Padleta (upoznajte naš vrijedni tim: https://padlet.com/marija_novoselic/ojk3uc23za6e82id ) i izradili prezentacije o svom mjestu i školi.

Učenici su također izradili prigodne plakate i upoznali se s glavnim obilježjima država partnera u projektu. Izrađeni plakati dio su  našeg Erasmus+ kutka.

Prva aktivnost je bila da svaka država na razini škole izabere prigodan logo projekta. Bio je veliki odaziv učenika i izradili su vrlo kreativne logotipe projekta. Glasanjem učenika za najbolji logo odabran je logo učenika Davida Teskere. Trenutno se putem online aplikacije odvija odabir najboljeg loga, a logo našeg učenika je pri vrhu.

Također održana je i virtualni sastanak koordinatora i članova projektnog tima putem Zooma kako bi se dogovorili virtualne aktivnosti.

Poveznica primjeri iz naše škole: http://www.tricider.com/brainstorming/3G9Lwf0v03p

Natječaj za najbolji logo projekta:

https://www.tricider.com/admin/3GrMddfkf2V/BcPiFcqmAxp

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 20. 1. 2021.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju