preskoči na sadržaj
Vijesti

Naša škola domaćin projekta Putevima Ivana Meštrovića

 

Naša škola domaćin projekta

Putevima Ivana Meštrovića


28. veljače 2020. naša škola je bila domaćin svim sudionicima projekta Putevima Ivana Meštrovića. Ovim projektom povezane su  škole s područja Osječko-baranjske županije i jednu s područja Vukovarsko-srijemske županije. Sve škole u projektu uključene su u eksperimentalni program „Škola za život“. Projekt je jedan od načina kojim se ostvaruju odgojno-obrazovna očekivanja zadana kurikulumima međupredmetnih tema u svojim školama. Sama aktivnost odvija se izvan redovne nastave te su se učenici dobrovoljno uključili u projekta.

Učenici su od mjeseca rujna proučavali život i djelo Ivana Meštrovića. Radove su izrađivali na satima Likovne kulture, na Hrvatskom jeziku proučavali djelo i lik Ivana Meštrovića u sklopu medijske kulture, u Razrednoj nastavi tematiku su uklopili u gotovo sve nastavne predmete, izučavali su život i djelo Ivana Meštrovića na satu Povijesti ali i na povijesnoj grupi Mladi povjesničari. Materijale su izrađivali raznim tehnikama i korištenjem digitalnih alata. Sve što su radili proteklih nekoliko mjeseci prezentirali su na projektnom danu u našoj školi koja je bila domaćin cijelog susreta. U projektu su sudjelovali učenici i nastavnici Osnovne škola „Grigor Vitez“ Osijek, Osnovne škole Mladost Osijek, Osnovne škola Satnica Đakovačka, Gimnazije Županja i naše škole.

Susret je započeo susretom na željezničkom kolodvoru Strizivojna – Vrpolje te su se sudionici nakon uvodnog izlaganja uputili u Spomen galeriju Ivan Meštrović.  Osim Spomen galerije ravnateljica Spomen galerije Ivan Meštrović sudionike je provela i crkvom Ivana Krstitelja u Vrpolju. Ta crkva je posebna sama po sebi jer su upravo tamo izložena neka od Meštrovićevih djela koja danas imaju i uporabnu funkciju.

Nakon posjeta Spomen galeriji svi sudionici su se uputili u Strizivojnu u školu gdje su uz pozdravni govor ravnatelja i predstavljanja svih sudionika počeli s radom. Svi sudionici uživali su i u instrumentalnoj izvedbi pjesme Ne dirajte mi ravnicu našeg učenika Mislava Čondića, polaznika Glazbene škole. Nakon toga uslijedile su radionice, predstavljanje radova i radionica postavljanja izložbe učeničkih radova. Skup je završio evaluacijom skupa i druženjem svih sudionika.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 10. 3. 2020.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju