preskoči na sadržaj
Vijesti

 

Naša škola domaćin projekta

Putevima Ivana Meštrovića


28. veljače 2020. naša škola je bila domaćin svim sudionicima projekta Putevima Ivana Meštrovića. Ovim projektom povezane su  škole s područja Osječko-baranjske županije i jednu s područja Vukovarsko-srijemske županije. Sve škole u projektu uključene su u eksperimentalni program „Škola za život“. Projekt je jedan od načina kojim se ostvaruju odgojno-obrazovna očekivanja zadana kurikulumima međupredmetnih tema u svojim školama. Sama aktivnost odvija se izvan redovne nastave te su se učenici dobrovoljno uključili u projekta.

Učenici su od mjeseca rujna proučavali život i djelo Ivana Meštrovića. Radove su izrađivali na satima Likovne kulture, na Hrvatskom jeziku proučavali djelo i lik Ivana Meštrovića u sklopu medijske kulture, u Razrednoj nastavi tematiku su uklopili u gotovo sve nastavne predmete, izučavali su život i djelo Ivana Meštrovića na satu Povijesti ali i na povijesnoj grupi Mladi povjesničari. Materijale su izrađivali raznim tehnikama i korištenjem digitalnih alata. Sve što su radili proteklih nekoliko mjeseci prezentirali su na projektnom danu u našoj školi koja je bila domaćin cijelog susreta. U projektu su sudjelovali učenici i nastavnici Osnovne škola „Grigor Vitez“ Osijek, Osnovne škole Mladost Osijek, Osnovne škola Satnica Đakovačka, Gimnazije Županja i naše škole.

Susret je započeo susretom na željezničkom kolodvoru Strizivojna – Vrpolje te su se sudionici nakon uvodnog izlaganja uputili u Spomen galeriju Ivan Meštrović.  Osim Spomen galerije ravnateljica Spomen galerije Ivan Meštrović sudionike je provela i crkvom Ivana Krstitelja u Vrpolju. Ta crkva je posebna sama po sebi jer su upravo tamo izložena neka od Meštrovićevih djela koja danas imaju i uporabnu funkciju.

Nakon posjeta Spomen galeriji svi sudionici su se uputili u Strizivojnu u školu gdje su uz pozdravni govor ravnatelja i predstavljanja svih sudionika počeli s radom. Svi sudionici uživali su i u instrumentalnoj izvedbi pjesme Ne dirajte mi ravnicu našeg učenika Mislava Čondića, polaznika Glazbene škole. Nakon toga uslijedile su radionice, predstavljanje radova i radionica postavljanja izložbe učeničkih radova. Skup je završio evaluacijom skupa i druženjem svih sudionika.

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Miletić   datum: 10. 3. 2020.

 


 


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju