preskoči na sadržaj
Vijesti

Školsko volontiranje

 

Školsko volontiranje


Ove školske godine naša škola uključila se u još jedan hvale vrijedan projekt. Riječ je o projektu „Vrline znanja – ulaganje u ljude i zajednice“, a naša je škola jedna od 7 odabranih škola iz ruralnih sredina s područja Osječko – baranjske županije, koja je odabrana za sudjelovanje u navedenom projektu.

U ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine u našoj Školi održana je radionica o školskom volontiranju. Radionicu su predvodili predstavnici Volonterskog centra Osijek. Radionica je samo uvodni dio u niz aktivnosti koje će naši učenici, budući školski volonteri, obavljati u sklopu spomenutog projekta. Školska psihologinja Marija Jurić, učiteljica Zora Leko – Mlivić i školska pedagoginja Zorica Pichler prisustvovale su dvodnevnoj edukaciji o školskom volontiranju u Osijeku. Škola će kroz navedeni projekt izraditi svoj volonterski program te osnovati svoj vlastiti volonterski klub kroz koji će naši učenici poticati svoj osobni i socijalni razvoj, razvijati svoje vještine i nadopunjavati znanja kako bi jednoga dana bili što kvalitetniji pripadnici društva. Unutar škole i u samoj lokalnoj zajednici planira se provesti više korisnih volonterskih akcija.

U subotu 8. veljače 2020. održana je druga u nizu radionica u sklopu ovog programa namijenjena lokalnoj grupi. Na njoj su sudjelovale školska psihologinja Marija Jurić i školska pedagoginja Barbara Glavina zajedno s načelnikom Josipom Jakobovićem i nekoliko predstavnika općine Strizivojna. I ovu su radionicu predvodili predstavnici Volonterskog centra Osijek, točnije gospođa Jelena-Grdana Zloić, a na njoj je postignut dogovor oko planiranih volonterskih akcija u koje će se uključiti učenici Škole zajedno sa svojim sumještanima. Ideja radionice bila je provjeriti koji resursi postoje u zajednici, koje su potrebe i kako povezati Školu i zajednicu kroz jednu manju akciju prikladnu i za naše nove mlade volontere.

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 11. 2. 2020.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju