preskoči na sadržaj
Vijesti

KNJIŽEVNI POLIGON I OVE GODINE U NAŠOJ ŠKOLI

 

KNJIŽEVNI POLIGON

I

OVE GODINE U NAŠOJ ŠKOLI


„Književni poligon“ projekt je poticanja čitalačkih navika kojeg provodimo po treći puta. Kroz analitički i kreativan pristup cilj je lektirne naslove koristiti za stvaralački rad čime se nastoji pobuditi interes i njegovati navike čitanja. U našoj školi koordinator je školska psihologinja, a sudjeluju učiteljice prvih razreda Ivana Mandarić i Katica Validžić te učiteljica drugog razreda Darinka Vučković. Veseli nas činjenica što se i ove godine, u suradnji s udrugom Klikeraj, Poligon provodi u proširenom izdanju, točnije sudjeluje deset škola iz Slavonije i Baranje te jedna ogulinska škola.

                                                                           Marija Jurić, školska psihologinja

 

U nastavku slijedi primjer poznate bajke „Crvenkapica“ i kreativni rad učiteljice Ivane Mandarić i učenika 1. a razreda:

„U mjesecu studenom na red je došla prva lektira, bajka Crvenkapica braće Grimm. Obrađivali smo ju na dva školska sata kroz razne aktivnosti. Kao motivaciju, učenici su trebali donijeti svoju najdražu  bajku i ukratko ju predstaviti. Razgovarali su i izmijenili iskustva o bajkama koje su im čitali. Učiteljica je najavila čitanje bajke "Crvenkapica". Učenici su sjedili u krugu dok je učiteljica izražajno i uz pokazivanje čitala bajku. Nakon čitanja slijedila je analiza i  razgovor o bajci. Učenici su izdvojili likove i njihove osobine, mjesto i vrijeme radnje te redoslijed događaja. Kroz razgovor je nastao i plan ploče potkrijepljen aplikacijama i slikama. U sljedećoj aktivnosti učenici su rješavali nastavni listić. U završnom dijelu sata učenici su dramatizirali bajku uz pomoć štapnih lutaka. Na taj su način ponovili sadržaj bajke i pokazali svoje umijeće u glumi. Nakon rješavanja evaluacijskih lista dobili smo povratnu informaciju da su se učenici osjećali izvrsno na ovom satu lektire.“ 

                                                                      Ivana Mandarić, učiteljica razredne nastave 1. a

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 21. 11. 2019.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju