preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest roditeljima o planu povratka u školu učenika od 1. do 4. razreda

 

Obavijest roditeljima

o planu povratka u školu učenika razredne nastave

(učenika od 1. do 4. razreda) 


 Poštovani roditelji,

sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID – 19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu obavještavamo vas o sljedećem:

 • Plan je u ponedjeljak, 11. 5. 2020. otvoriti škole za razrednu nastavu (1. – 4. razred) za određene skupine učenika i uz primjenu uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 • U Uputama HZJZ-a  predviđa se rad u malim skupinama koje u pravilu nisu veće od 10 sudionika. To znači da će u većini razrednih odjela u Hrvatskoj dio učenika pratiti nastavu u školi, a dio kod kuće.  Paralelno s nastavom u školama, i dalje će se održavati nastava na daljinu. Podloga za obje vrste nastave je Škola na Trećem.
 • Upute HZJZ-a i Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja  pripremljene su za prva dva tjedna otvaranja škola za razrednu nastavu. Sukladno epidemiološkoj situaciji nakon dva tjedna bit će dane nove upute ili će se produžiti trajanje postojećih.
 • Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 • Potiče se nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće. Naime, boravak u školama potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom odnosno kućanstvo, posebno ako su ukućani uključeni u takav tip dnevnih obaveza da mogu dosljedno izbjegavati situacije povećanog rizika za zarazu COVID-19. Također potiče se  ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati, s obzirom da broj djece u školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
 • Roditelji su dužni pročitati Upute HZJZ-a kako bi uočili koji učenici ne smiju u školu te za koje se kategorije ne preporuča dolazak u školu u ovoj fazi. Ukoliko imaju dvojbi, roditelji trebaju kontaktirati nadležnog obiteljskog liječnika.
 • U postavljenu grupu koja će početi s radom (najranije) 11. svibnja ne može se naknadno uvrstiti još jedno dijete, odnosno učenik, a ako je to izvedivo – ni učitelj.
 • Dodatna i dopunska nastava te izvannastavne aktivnosti i dalje će se  izvoditi kao nastava na daljinu. Isto tako,  učenici neće u učionicama u Školi imati nastavu za predmete koje ne predaje njihov učitelj razredne nastave (strani jezici, vjeronauk). Dakle i dalje će biti online nastava za vjeronauk, strane jezike, dodatnu i dopunsku nastavu te izvannastavne aktivnosti za sve učenike.
 • Roditelj/skrbnik djeteta koje bi 11. 5. 2020. krenulo na nastavu u školu mora potpisati Izjavu kojom potvrđuje da je upoznat s uvjetima za dolazak djeteta u školu (Izjava se nalazi u prilogu obavijesti).

Najvažniji dijelovi Izjave:

 1. Djeca koju se upućuje u školu, kao i članovi kućanstva, ne boluju niti imaju simptome bolesti COVID-19 te nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne ili kronične bolesti.
 2. Oba roditelja/skrbnika su zaposlena te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.
 3. Ime i prezime roditelja/skrbnika koji će dovoditi i odvoditi djecu iz škole.
 4. Obveze roditelja/skrbniku djeteta koje se upućuje u školu.
 5. Roditelj/skrbnik upoznat je s Uputama HZJZ –a u cjelini.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

 

      S poštovanjem,

                                                                                                                                                                              RAVNATELJ

                                                                              Andro MršićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijela Đeri   datum: 5. 5. 2020.

 


 


 


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Koliko knjiga pročitaš mjesečno?


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju